Recentste nieuwsberichten en artikels
Nieuws🕘 22 Maa 2019
Tripsdrill viert komend jaar haar 90-jarig bestaan. Het park breidt uit met een gigantische speeltuin en viert op drie zaterdagen in augustus zijn verjaardagsfeest. Een eerder geplande uitbreiding geraakt echter niet op tijd rond voor het jubileumjaar.
Nieuws🕘 21 Maa 2019
  Disneyland Parijs krijgt samen met Disney's California Adventure een unieke Spider-Man attractie. Binnenkort zal de bekende superheld zijn eigen stekje krijgen in de Walt Disney Studios waar je samen met Peter Parker een unieke immersieve ervaring zal beleven.
Nieuws🕘 21 Maa 2019
Het grootste pretpark van Oostenrijk is verkocht. Het Familypark bij Neusiedlersee komt in de handen van de Franse investeringsmaatschappij Compagnie des Alpes, die ook Parc Asterix, Bellewaerde en verschillende Walibi-parken uitbaat.   De familie Müller verkoopt haar Familypark.
Nieuws🕘 21 Maa 2019
Alton Towers presenteert twee "duisternis-gerelateerde" nieuwigheden voor komend seizoen. Het Engelse attractiepark verbouwt een oude darkride tot een betalende Dungeon-attractie en biedt eveneens een nieuwe overnachtingsmogelijkheid aan.
Nieuws🕘 21 Maa 2019
Plopsa gaat de komende jaren sterk investeren in Plopsa Coo. Tussen 2020 en 2023 ondergaat het park het tweede deel van zijn renovatie. Daarbij zijn er verschillende nieuwigheden gepland en zou het park in oppervlakte kunnen groeien.
Nieuws🕘 21 Maa 2019
Universal Orlando onthulde recentelijk details over haar nieuwe achtbaan die straks door de Wizarding World of Harry Potter raast. De lanceercoaster krijgt de naam Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure. Opening is voorzien op 13 juni 2019.
Artikel🕘 20 Maa 2019
In Walibi Belgium gaat het merendeel van de linkerzijde van het park op de schop. Het park werkt er met man en macht aan twee nieuwe themazones. Pretparken.be werd uitgenodigd voor een kijkje op deze indrukwekkende werf.
Nieuws🕘 17 Maa 2019
Jardin d'Acclimatation heeft er een uitstekend seizoen opzitten. Het park verwelkomde in 2018 zo'n 1,85 miljoen bezoekers na een grootschalige uitbreiding. De directie kijkt vol vertrouwen richting 2020.  De goede resultaten zijn een serieuze opsteker voor het park bij Parijs.
Nieuws🕘 15 Maa 2019
De Efteling boert goed. De 5 miljoen jaarlijkse bezoekers voor 2020 liepen reeds in 2017 door de deur met vaak gigantische wachtrijen tot gevolg. Dat is slechte reclame en tijd waarin bezoekers jammerlijk weinig met hun portemonnee doen.
Nieuws🕘 14 Maa 2019
Movie Park Germany blijkt naast plannen voor het nieuwe kleuter- en peutergedeelte Adventure Bay ook plannen te hebben om een waterbaan te renoveren. De attractie heropent komende zomer met een nieuw thema. Het park krijgt ook een nieuwe 4D-film.
Nieuws🕘 14 Maa 2019
Europa’s voormalige hoogste en snelste houten coaster heeft opnieuw een volledig doorlopend spoor. De afgelopen weken werden de laatste delen van de 320 puzzelstukjes in een airtime heuvel ingepast door constructeur RCS uit Hamburg.
Nieuws🕘 14 Maa 2019
De Halloween Fright Nights van Walibi Holland worden in 2019 uitgebreid met een dagluik voor kinderen vanaf 6 jaar die gek zijn op Halloween. Het Nederlandse park beweert zo naast 'alle spectaculaire attracties voor kinderen' ook een spannend evenement overdag aan te bieden.
Pretparkdeals

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.