Recentste nieuwsberichten en artikels
Nieuws🕘 10 Jan 2019
Rainbow MagicLand, een pretpark vlakbij Rome, gooit het financieel over een nieuwe boeg. Het pretpark komt volledig in handen van Pillarstone Italië dat de enige aandeelhouder wordt van het park.
Nieuws🕘 10 Jan 2019
Er staat de komende jaren heel wat nieuws te wachten in Disneyland Parijs. Met de onthulling bijna één jaar geleden van de uitbreiding voor de Studios staan fans te popelen.
Nieuws🕘 8 Jan 2019
Het Deense stadspark Tivoli Gardens in Kopenhagen heeft aangekondigd dat het dit jaar 2 van z'n achtbanen gaat vervangen door nieuwe exemplaren! Het gaat om kinderachtbaan Karavanen en de powered coaster Odinexpressen.
Nieuws🕘 8 Jan 2019
Fans van de kinderserie 'Paw Patrol' kunnen vanaf 2019 hun hartje ophalen in Movie Park Germany. Daar zal namelijk een nieuwe themazone gewijd worden aan de popularie animatieserie.
Nieuws🕘 8 Jan 2019
Plopsa deelde onlangs enkele nieuwe concept-arts van het in aanbouw zijnde Plopsa-hotel, waarop delen van het interieur te zien zijn. Er komen ook themakamers met verschillende studio 100 figuren. De nieuwe ontwerpen zijn een leuk voorproefje op hoe het hotel zal ingericht worden.
Artikel🕘 6 Jan 2019
Dat 2018 een groots jaar was voor onze parkengids, is geen geheim. We voegden vijf parken toe in onze gids over Europese parken: Dennlys Park, Le Fleury, Tayto Park, Kolmården en Jardin D'Acclimatation.
Nieuws🕘 2 Jan 2019
Er schiet bijna niets meer over van het voormalige Océade. Het waterpretpark op de Brusselse Heizel moet tegen eind januari volledig afgebroken zijn op straffe van fikse boetes. De afbraak van het waterpretpark Océade verloopt vlot.
Artikel🕘 29 Dec 2018
Het is zover, hallo 2019! Dat betekent voor velen enkele Nieuwjaarswensen uitspreken. Wij doen hetzelfde, maar richten ons met onze wensen tot de pretparken in de buurt, in de hoop dat ze uitkomen. We doen dit voor de vier grote Belgische pretparken en ook voor vier parken in onze buurlanden.
Artikel🕘 26 Dec 2018
Het nieuwe jaar komt er aan. Dat wil zeggen: Goed feesten, veel eten, nog meer drinken, aftellen tot middernacht en vervolgens jezelf een aantal beloftes doen over wat je dit jaar beter gaat doen dan het afgelopen jaar.
Nieuws🕘 20 Dec 2018
Sinds de aankondiging van de nieuwe zone "Rookburgh" in Phantasialand draait de geruchtenmolen op volle toeren. Wat zou er bedoeld worden met "Een belevenis bij Dag en Nacht"? Vandaag lichtte het park een tipje van de sluier.
Nieuws🕘 18 Dec 2018
Recentelijk publiceerde Walibi Holland hun tweede "Making Of" video van de hybride achtbaan Untamed. Dit leverde enkele interessante nieuwtjes op.
Artikel🕘 15 Dec 2018
Iedereen is wel bekend met parken zoals de Efteling en Disneyland. Toch zijn er een aantal kleinere parken in Europa die niet direct voor de hand liggen, maar die je zeker eens bezocht moet hebben. Pretparken.be zet er zeven op een rij. Fraispertuis City Klein? Zeker.
Pretparkdeals

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.