EN
NL
FR
DE
 Huisreglement
 Eerste keer ?
 Pretparken
 Waterwereld
 Kermis
 Gezinstesten
 Geruchten en Nieuws
 Streaming Video
 Desktops  
 Links-Algemeen
 Links-Industrie
 Onder de loep
 Geschiedenis
 Interviews
 Veiligheid
 Woordenboek
 Ledenpagina's
 Tripverslagen
 TPV Shop
 Forum (publiek)
 Het TPV Team 
 Lid worden

  
 Plannen rond nieuw pretpark in BelgiŽ worden concreter.

20/04/2006: H&L Invest "in oprichting" legt concrete plannen voor en wil in 2012 het nieuwe Family Entertainment Resort openen.

Het FER project bestaat uit het realiseren van drie themaparken: een attractiepark, een natuurgericht educatief park en een aquapark.   Aansluitend zullen drie themahotels aan de parken gekoppeld worden, een winkel- en uitgaansbuurt, een kantoorzone met expo en hotel, een residentiŽle futuristische woonbuurt en algemene diensten.  Op dit moment wordt er druk onderhandeld met Vlaanderen en met WalloniŽ.  Waar de exacte locatie komt is momenteel nog niet duidelijk.

Het zou om een zeer belangrijke investeringswaarde gaan en zou -constructieperiode inbegrepen- tussen de 50.000 en 100.000 directe en indirecte jobs creŽren. Jaarlijks worden tussen de 5 en de 7.5 miljoen toeristen verwacht.  Dit zijn zowel vrijetijdstoeristen als zakentoeristen.

 


Het pretpark zou ingericht worden met attracties van de volgende bouwers, waarmee de onderhandelingen reeds opgestart zijn:

  • Zamperla voor de invulattracties;
  • Intamin voor een rocket coaster;
  • B&M en Vekoma zijn voor diverse rides en attracties in de running

Het pretpark zou het ganse jaar door geopend zijn, samen met het waterpark, en het natuurpark (een open zoo, met vrijlopende dieren waar de bezoekers via vervoersmiddelen zoals jeep en boot een tochtje kunnen maken door het dierenrijk).
Sfeer wordt gebouwd met het Exotic Summer Festival.  Een zomerparade met straatanimatie en workshops zullen het park een exotisch tintje geven, waarbij de bezoekers kunnen meeswingen op de tonen van de Latino muziek.

Zoals dat voor Maasmechelen Valley het geval is, komt er een vrij toegankelijk centraal punt waar uitgangs- en shoppingmogelijkheden zullen zijn.
Op het terrein zal ook de nodige ruimte worden voorzien voor ondernemingen.

In juni wordt de knoop van de locatie doorgehakt, laat HNL ons weten.  Het resort is voorzien haar deuren te openen in 2012.
Klinkt ons als muziek in de oren...  We houden u verder op de hoogte in welke mate deze geplande investeringen ook daadwerkelijk uitvoerbaar zijn..

Andere nieuwsbronnen:  het Belang van Limburg meldt dat het park mogelijk in Sint Truiden zou komen.